KOMPONERING AF ET NYT VÅBEN

Enhver kan i Danmark antage et våben, når blot det adskiller sig fra allerede eksisterende våbener. Du kan således også antage dit eget våben, som kan indeholde elementer af mere eller mindre symbolsk art. Man kan vælge at søge inspiration til våbenets figurer i sit navn, sit erhverv, sin slægt, sine værdier eller holdninger. Eller man kan vælge noget, man blot synes er smukt. At komponere et våben sker i en dialog mellem dig som våbenantager og mig som våbenkunstner, hvor jeg har til opgave at skabe et smukt, heraldisk tilfredsstillende og originalt våben ud fra dine ønsker. Udover processen, hvor vi sammen finder frem til våbenet, inklusive de skitser og ændringer, der leder frem til det endelige våben, får du en håndmalet våbentegning, malet i gouachefarver på kraftigt, syrefrit kvailtetspapir (A4). En stregtegning af våbenet uden farver til f.eks. gravering kan også leveres. 

NYTEGNING AF ET EKSISTERENDE VÅBEN

Et våben er modsat et logo ikke fastsat i en bestemt tegning eller udførelse, men derimod i indholdet, i billedidéen, der er fastholdt i blasoneringen- beskrivelsen - af våbenet. Dermed kan et våben nytegnes og nyfortolkes utallige gange og stadig være det samme våben. Det gør heraldikken til en levende kunstart. Et våben kan også nytegnes til brug for bestemte formål, brevpapir, kort, gravering. Du får en håndmalet våbentegning, malet i gouachefarver på kraftigt, syrefrit kvailtetspapir (A4). En stregtegning af våbenet uden farver til f.eks. gravering kan også leveres. 

EXLIBRIS

Exlibris er et af de mest benyttede og mest elegante måder at anvende sit våben på. Et exlibris er et bogejermærke, der klæbes ind på permens inderside, visende ejerens navn og ofte ejerens våben. 'Ex libris' er latin, og efterfulgt af bogejerens navn betyder det 'Af NNs bøger'. Man kan også være mere fri i designet af et exlibris og er ikke nødvendigvis bundet til at anvende sit våben.  Udover selve designprocessen leveres en tegning, der kan anvendes til tryk af exlibriset. 

 

MONOGRAMMER

Et monogram består af et eller flere bogstaver,der sættes sammen på en dekorativ måde, og som består af en persons eller et pars initialer. Monogrammer er ideelle til bryllupper og andre festlige begivenheder,til invitationer, bordkort o.s.v., men også til det personlige brevpapir.

 

HERALDISKE ILLUSTRATIONER

Heraldiske illustrationer til bogudgivelser, plakater, postkort eller andre dekorative formål. Ens eget våben kan illustreres, evt. til julekort eller invitationer, eller i historiske situationer. Historiske personers våbener kan illustreres til forskellige formål.

 

GAVEKORT

En god gaveidé er et gavekort på komponering af et våben, et exlibris, monogram eller andet. Et gavekort udfærdiges, der kan gives på festdagen, og indløses gennem kontakt med mig. Fordelen ved et gavekort er, at der gives en personlig og utraditionel gave, som modtageren selv kan være med til at sætte sit præg på.

 

SPECIELLE OPGAVER

Har du særlige ønsker til en speciel opgave, så tag kontakt og lad os drøfte mulighederne.

 

LEVERINGSTID: MELLEM 3-8 MÅNEDER
Leveringstid kan variere, afhængig af opgavens art. Hasteopgaver modtages også, hvis muligt.